Síguenos en Facebook web en Castellano Website in English Français web web en català
   »   Fes
Capital cultural del Marroc, centre religiós, imperial, immemorial, sorprenent, hereva de la cultura andalusa, lloc beneit pels déus, tan fascinant com misteriosa. Tres ciutats en una: l'antiga, la semiantiga i la moderna. Tres escales en la màquina del temps.
És la tercera ciutat més important del Marroc i, de fet, en va ser tres vegades la capital. Es considera la més religiosa, espiritual i cultural de tot el país.

Fes és molt tradicional i gairebé no ha canviat al llarg del temps. És per això que és una de las ciutats més medievals i sensorials del món.
Ens sorprendrà veure com s'hi desenvolupa amb normalitat la vida quotidiana, el bullici de les seves places, els nens que juguen als seus carrerons, els ases que van pels carrers...
La medina de Fes al-Bali (la zona antiga, dins de les muralles) va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1981.
A la ciutat vella, alguns palaus antics s'han transformat en restaurants distingits. Alguns locals ofereixen sopar amb espectacle inclòs.


Llocs d'interès:
Mesquita de Qarawiyyin: La Mesquita Qarawiyyin està situada al centre de la medina de la ciutat (Fes al-Bali), a l'antic barri dels qarawani. Aquesta preciosa mesquita va ser construida l'any 857, però va ser remodelada el 2007 i actualment és una de les més grans i prestigioses tant del Marroc com de tot l'occident musulmà.
Museu del Palau Batha: El Museu Dar-Batha és a prop de la preciosa madrassa Bu-Inaniyya, dins de la ciutat. Al Museu Dar-Batha hi ha una gran collecció de ceràmica que es diu que és una de les més boniques del Marroc. Si som a Fes i, després de visitar tots els llocs de visita obligada, no sabem què fer, pot ser una bona idea passar-se pel Museu Dar-Batha per poder admirar alguna de las peces d'aquesta magnífica collecció, que generalment utilitza com a color de fons per decorar el "blau de Fes" amb motius geomètrics o estilitzats de variacions infinites.
Mesquita dels Andalusos: La Mesquita dels Andalusos és al barri dels Andalusos, molt a prop de la part antiga de la ciutat, Fes al-Bali. Va ser construida entre els anys 859 i 860, i es caracteritza pel preciós minaret verd i blanc i pels bonics patis pavimentats amb marbre i ònix.

Adoberies: Per a molts turistes l'experiència més interessant de la visita a Fes és veure, des de dalt, un taller a l'aire lliure de pells adobades. El desagradable olor que omple l'ambient es veu compensat per l'interès de la visita.
Tombes Merínides: Les tombes merínides són al nord de Fes al-Bali, fora dels murs de la medina, a la ciutat Imperial de Fes. Les tombes merínides són un lloc de visita obligada si som de pas a Fes, i hi podrem observar sens cap dubte una de les millors vistes de la ciutat de Fes.
Fes al-Bali (la medina medieval de la ciutat): La medina de Fes, més coneguda com Fes al-Bali, està situada al centre d'aquesta sensual ciutat. Ens hi mourem en un ambient totalment medieval. Està plena de carrerons complicats, precioses mesquites i madrasses on trobarem bullici a qualsevol hora del dia. De fet, la medina va ser construida el segle XII i avui dia encara conserva tot el seu encant, fins al punt que ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.


Fes al-Jadid (la nova medina de Fes): Fes la nova o "Fes al-Jadid" és al centre de la ciutat. La part coneguda com a Fes al-Jadid no és res més que una ampliació feta pels merínides, els quals van prendre el poder de la ciutat el segle XIII. Els va semblar que Fes al-Bali era massa petita per contenir els palaus que en realitat es mereixia i, per això, van construir Fes al-Jadid als afores dels murs de la ciutat, i així hi van poder fer preciosos jardins, noves mesquites, socs, etc.
Mellah: Està situada al cor de Fes, dins del que es coneix com Fes al-Jadid. La Mellah és el barri jueu, on trobarem molta activitat. Als seus carrers els orfebres han establert les seves botigues i, d'aquesta manera, han donat vida al lloc. A més, molt a prop de la Mellah també trobarem el Petit Méchouar, un altre lloc de visita obligada si som de pas a Fes.


Marroc a la Carta
Marroc a la Carta

El Millor del Marroc ofereix la possibilitat de CREAR LA SEVA PRÒPIA RUTA . Indiqui'ns dels camps mostrats a continuació, que tipus de ruta li agradaria fer i ens posarem en contacte amb vostè per oferir.
Crear Ruta
Mapa Marruecos

Inici      ::      Marroc a la Carta      ::      Nostres Rutes     ::      Contacte
Tel: +34 650 204 542 :: Email: info@lomejordemarruecos.com
Síguenos en Facebook Síguenos en Facebook Síguenos en Pinterest Síguenos en Youtube
Visitar CTA