Síguenos en Facebook web en Castellano Website in English Français web web en català
   »  Activitats y Lleure
Al Marroc hi ha diversos tipus de celebracions. Hi ha celebracions religioses, festes nacionals, moussems o festivals nacionals i festivals internacionals.

Les celebracions religioses no tenen data fixa ja que vénen marcades per l'hègira, el calendari islàmic, basat en el calendari lunar, que no coincideix amb el gregorià (té al voltant d'11 dies menys).
Aquestes festivitats, que se celebren a tot el país, són:

- Aid el Kebir o Aid Al Idha. És la Festa del Xai, i s'hi commemora el sacrifici d'Abraham.
Gener
- Any Nou - 1 de gener - Festa nacional.
- Manifest de la Independència - 11 de gener - Festa nacional del Marroc. S'hi commemora la presentació del Manifest de la Independència per reclamar la sobirania nacional.
Febrer
- Festa dels Ametllers, a la vall d'Ameln. Se celebra els últims dies de mes, quan floreixen els ametllers, a tots els pobles de les valls. Hi ha cants, balls i danses típiques.
Març-Abril
(Segons el calendari musulmà; sense data fixa)
- Festival de Moulay Aisaa Ben Driss, a Beni Mellal.
- International Nomads Festival, a M'hamid. La celebració té dos epicentres: un a 20 km del poble de Beni Mellal, a un campament especialment construit per a l'ocasió, i l'altre al poble mateix. Dura quatre dies i hi arriben artistes de tot el món.
- Moussem de Sidi Abdallah ibn Hassoun, a Salé. Consisteix en una processó que dura entre 3 i 4 hores on es porten espelmes cap a la Gran Mesquita.

Maig
- Festa del Treball - 1 de maig - Festa nacional.
- Festival de les Roses, a Kelaat Mgouna (vall del Dades). Coincideix amb la recollecció de les roses de Damasc. Durant la festa hi ha danses, cants i pluja de pètals.
- Festival de Música del desert, a la regió de Tafilalt. Dura una setmana i hi participen artistes d'Aràbia d'Àfrica. La música és variada, des de blues fins a composicions folklòriques tradicionals. Se celebra a les ciutats d'Ar Rachidiya, Er Rissani i Meknès els últims dies de mes.
- TANJAZZ, Tànger. Té lloc els darrers dies de maig i hi participen importants músics dels Estats Units d'Amèrica i d'Europa.
Juny
- Festival d'art, Marràqueix.
- Festival de Músiques Sacres, Fes. Un dels més populars del Marroc. Dura nou dies i molts dels espectacles són gratuits. Hi participen artistes de tot el món.
- Moussem Moulay Abdeslam, Larraix.
- Moussem de les Cireres, Sefrou.
- Festival de música Gnaoua i músiques ètniques, Es Saouira.
- Moussem Ben Aissa, Meknès. Un dels moussems més tradicionals. És la reunió anual de la Germandat Aissoua. Dura diversos dies.
Juliol
- Festa del Tron - 30 de juliol - Festa nacional. S'hi celebra l'ascensió al tron del rei Mohammed VI. La festa principal té lloc al palau, però hi ha celebracions a totes les ciutats i pobles del país.
- Festival del Camell, Guelmim. Ha esdevingut una atracció turística, però té reminiscències del festival original ja que encara s'hi balla la guedra, en la qual una dona dansa al ritme d'un tambor. Es considera una ofrena a Déu.
- Festival de la Mel, Agadir.
- Festival d'Arts Populars, Marràqueix. Del 14 al 19 de juliol. Es tracta d'una representació artística relacionada amb les arrels culturals marroquines més profundes: música berber, danses de l'Atles, música hipnòtica del sud de Gnaouas, dansa del ventre.
- Festival Montreux de Jazz, Marràqueix. 28 de juliol.
- Festival Cultural Internacional, Asilah. S'ha organitzat durant els últims 30 anys i hi participen personalitats de la cultura mundial.
- Festival "Alegria" a Xaouen, on participen diversos músics del nord del Marroc i del sud d'Espanya.
Agost
- Festa del Marroc del Rei i del Poble - 20 d'agost - Festa nacional. Commemora el retorn al tron del rei Mohammed V com a resultat de la rebellió popular contra el rei imposat per França, i per l'alliberament d'Algèria i Tunísia.
- Festa de la Joventut - 21 d'agost - Festa nacional.
- Moussem Setti Fatma, vall d'Ourika. Dura 4 dies.
- Moussem Moulay Abdallah, al sud d'El Jadida.
- Moussem Moulay Driss Zerhoun, al nord de Meknès.


Setembre
- Moussem Sidi Moussa Ou Quarqour, a prop de Kelaat-Seraghna, al nord de Marràqueix. Processons en honor del sant, fill del pare fundador del Marroc i creador de Fes.
- Festa del Cavall "Fantasia", Tissa.
- Festival del Marroc Imichil. Aquesta festa dura 3 dies. Tradicionalment és el moment en què els joves solters de la regió de tots dos sexes s'hi reuneixen en busca de parella, com en una multitudinària cta a cegues. L'origen n'és llegendari i recorda dos joves de tribus diferents que es van enamorar i no s'hi van poder unir per prohibicions familiars. La seva tristor va ser tan gran que van plorar fins a la mort, i dels plors es van originar els llacs Issly i Tisslit.
Octubre
- Mousses Moulay Idriss II, Fez
- Festival del Dàtils, Erfoud
Novembre
- Aniversari de la Marxa Verda - 6 de novembre - Festa nacional. Commemoració de la marxa iniciada el 6 de novembre de 1975 per ciutadans i soldats marroquins sota les ordres del rei Hassan II, amb la finalitat d'envair i annexar el Sàhara Occidental.
- Festa del Marroc de la Independència - 18 de novembre - Festa nacional. Ès la commemoració del dia en què el rei Mohammed V va proclamar oficialment la independència de França i Espanya que es va obtenir el 2 de març de 1956.
Desembre
- Festival Internacional de Cinema del Marroc, Marràqueix. S'hi presenten més de 100 películes en una setmana. Des de la seva creació el 2001, cada any atrau grans figures de Hollywood.
- Fiesta de la cera, Salé.
Marroc a la Carta
Marroc a la Carta

El Millor del Marroc ofereix la possibilitat de CREAR LA SEVA PRÒPIA RUTA . Indiqui'ns dels camps mostrats a continuació, que tipus de ruta li agradaria fer i ens posarem en contacte amb vostè per oferir.
Crear Ruta
Mapa Marruecos

Inici      ::      Marroc a la Carta      ::      Nostres Rutes     ::      Contacte
Tel: +34 650 204 542 :: Email: info@lomejordemarruecos.com
Síguenos en Facebook Síguenos en Facebook Síguenos en Pinterest Síguenos en Youtube
Visitar CTA