Síguenos en Facebook web en Castellano Website in English Français web web en català
   »   El Nortd I la Costa
La regió nord, entre dos mars, cruIlla de civilitzacions en la confluència de dos mons, potser un tros d'Andalusia equivocat de continent... El Rif, regió secreta; la costa, porta d'accés a rics vestigis de dinasties berbers i conqueridors espanyols i portuguesos.

TÀNGER
Pont entre Europa i Àfrica, tan a prop i tan lluny... No és una ciutat cultural i, no obstant això, està plena de petits i històrics tresors. Considerada sovint com un lloc de pas, paradoxalment ens marcarà per sempre per poc que ens hi deixem seduir.

Tànger, que també rep el nom de "la porta d'entrada a Àfrica", és una de les ciutats del Marroc més vibrants, misterioses i interessants. Té una població de gairebé 500.000 habitants.
Localitzada a 60 quilòmetres de Gibraltar i a 14 de Tarifa, no és una ciutat gaire marroquina, ni tampoc europea o africana, sinò més aviat una barreja de les tres cultures. Té influències internacionals molt marcades, i atrau visitants estrangers amb facilitat sorprenent.

Ha estat bressol de nombroses personalitats; i s'hi han trobat artistes i reis de l'aventura.
Tànger, "Tanja" segons la pronúncia local, va arribar a la seva màxima esplendor durant els anys 50. Persones de tota mena van arribar-hi de tot Europa i dels EUA, atretes pel reclam exòtic i encantador, a la recerca de la vida lliure i amb la intenció de no tornar a casa. També va atraure personalitats de la literatura com Oscar Wilde, André Gide, Jack Kerouak, Tenesee Williams; artistes com Henri Matisse, i nombroses figures de la política, com Winston Churchill.

Amb els basars tradicionals, les botigues, els encantadors de serps, els músics i les mesquites, Tànger és, sens dubte, una destinació irresistible.

Llocs d'interès:
Gran Soc o plaça del 9 d'abril de 1947: És el centre comercial de la ciutat, amb botigues de babutxes, espècies i tota mena de curiositats. També hi ha la mesquita de Sidi Bou Abid, construida l'any 1917, amb un particular minaret decorat amb rajoles.
La Gran Mesquita: Va ser construida al segle XVII per Mulay Ismail per celebrar la reconquesta marroquina de Tànger i va ser ampliada el 1815.
El Bit el-Mal: Situada a la plaça principal de l'Alcassaba, es troba l'antiga tresoreria constituida per Mulay. El minaret octogonal de la mesquita és un dels exemples de l'elegant arquitectura islàmica.
Dar el Makhzen o Museu de l'Alcassaba: És el Palau del Sultà i va ser construit durant el regnat de Mulay Ismail. Aquest palau va ser utilitzat per darrera vegada pel sultà Mulay Hafid el 1912.
Consolat americà: Aquest edifici és el consolat americà més antic del món. Actualment és un museu on es pot veure mobiliari del segle XIX, retrats, una biblioteca i una sala de mapes.
Palais Mandoub: Encantador palau que pertany al milionari Forbes, el qual va provocar un gran enrenou perquè hi va celebrar de manera excèntrica el seu 70è aniversari amb més de 700 convidats. Posteriorment va convertir part del palau en un museu de soldats de joguina i de temàtica militar. També té un jardí penjat i una magnífica vista del cap de Trafalgar.



TETOUAN
Amb les seves muralles emmerletades, jardins i terrasses, forma un marc molt atraient, sota la mirada del Rif. Contrast entre la ciutat nova, hispanomorisca, construIda sobre un turó pelat, i la medina, amb carrerons embolicats i la més bonica del nord del país.
Tetuan, "el colom blanc", va ser descrita pels primers espanyols el 1860 com la joia més preuada de l'Àfrica andalusa. Està situada al nord del país i el seu nom, d'origen amazic, significa "els brolladors", per l'abundància d'aigua a la ciutat. Abans del protectorat, la ciutat vivia ancorada a l'Edat Mitjana i la vida es limitava a la medina, envoltada de muralles.

Va ser conquerida pels espanyols el 1860, i el 1913 va ser triada com a capital del protectorat espanyol, i al costat de la ciutat emmurallada es va construir una elegant ciutat nova.
Actualment la ciutat està formada per la medina antiga, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO; l'eixample espanyol, magnífic conjunt que complementa l'anterior i és el millor barri colonial del Marroc; els ravals del protectorat, i els barris nous que van sorgir després de la independència del país.
A la ciutat hi ha molts basars, restaurants i locals de menjar ràpid, així com cafeteries, pastisseries i típics cafès.

Llocs d'interès:
Plaça el Yalaa: S'hi pot veure una interessant collecció de canons europeus capturats pels corsaris de Tetuan al segle XVII.
Museu Arqueològic: Té una meravellosa collecció de peces, entre les quals destaca el mosaic Lixius, vasos romans, monedes i objectes d'or, així com troballes prehistòriques procedents del nord del país i colleccions que procedeixen de les excavacions de Tamuda i Ad Mercuri.
Medina: Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Unida a la ciutat per la plaça Hassan II, la medina està formada per carrerons desiguals que donen a places on es concentren artesans i comerciants.
Museu d'Art Marroquí: Fundat el 1928 i construit amb finalitat defensiva per Mulay Abd Er-Rahman (1822-1859), té una sorprenent mostra d'objectes i relíquies artesanals: mobles, vestits, instruments musicals, etc.

XAUEN
Envoltada per la natura, s'hi barregen els vius colors dels productes dels seus mercats amb el blau de les cases, amb poques alteracions en la fisonomia medieval, ja que durant anys s'hi va prohibir l'entrada als estrangers.

Xauen és una ciutat petita i encantadora de gairebé 40.000 habitants que es troba a uns 100 quilòmetres de Ceuta, a la falda de les muntanyes Tisouka (2.050 m) i Megou (1.616 m) de la serralada del Rif, que sobresurten per damunt del poble com dues banyes. I d'aquí ve el nom de la ciutat, ja que Xauen, en amazic, significa "mira les banyes". A uns 660 m d'altitud i amb molt poc trànsit de cotxes, s'hi respira un aire net i fresc que convida a quedar-s'hi uns dies per descobrir la bellesa del lloc i de l'entorn. Està considerada ciutat santa i es divideix - com totes les ciutats marroquines - en la zona moderna i la medina o zona antiga, on transcorre la vida local i turística.

Les seves cases blanques amb bonics tocs blaus, les finestres decorades de color turquesa i els enreixats complicats són com un conte on endinsar-nos-hi és tan fàcil com sortir al carrer i deixar-nos abordar per la seva gent.
Per la seva orografia, Xauen ofereix al visitant més agosarat racons i carrerons on perdre's en un ambient dens d'aromes d'espècies, d'almesc i de cuir de camell.

Llocs d'interès:
Medina: Situada a l'est de la part nova de la ciutat, n'és la part antiga. És petita i més tranquilla que altres medines, però preciosa.
Té cinc portes per les quals ens podem endinsar i posar a prova els nostres sentits, ja que possiblement ens submergirem en nombroses i noves sensacions. Per exemple, el nostre olfacte es posarà a prova amb les diferents olors aromàtiques de les espècies que podem comprar a les botigues i basars, amb l'olor de pa acabat de fer al forn de llenya, amb l'olor de cuir de camell, etc. I mentrestant la nostra vista experimentarà una sensació insòlita, ja que observarem com la gran varietat de colors dels diferents productes que es venen a les botigues i basars de la medina contrasten considerablement amb l'enlluernador blanc i blau anyil de les cases. També és possible que les nostres oides experimentin sensacions úniques per les veus, els murmuris i altres sons més desconeguts per a nosaltres que ens portaran per petits i enrevessats carrerons fins al principal punt de trobada de la ciutat: la plaça Outa El-Hamman.
Alcassaba i Museu Etnològic de Xauen: L'alcassaba està situada a la plaça Outa El-Hamman, just al costat de la Gran Mesquita, construida al segle XV, concretament l'any 1471, per Rachid Ben Ali.
Està en molt bon estat i, de fet, a l'interior alberga el Museu Etnològic de Xauen, que té una important collecció d'art popular i diverses peces interessants del nord del Marroc.
Plaça Hamman: La plaça Outa-El Hamman es troba al cor de la medina, i és la principal plaça de la ciutat. Hi predomina el color vermellós de l'alcassaba i està envoltada de cafès i restaurants on podrem relaxar-nos mentre degustem alguns dels exquisits plats típics, com el cuscús o el tagín, justament després de prendre un saborós te verd.
Gran Mesquita: Està situada dins de la medina, al costat de l'alcassaba. Va ser construida durant el segle XVI per Mohammed Ibn Ali Ibn Rachid i està formada per una nau rectangular amb quatre portes d'entrada. La porta principal es coneix amb el nom de Bab al-Hamra, i va ser ampliada durant el segle XVII.



SAFI
Marinera, terrissaire i d'origen misteriós, té el triple atractiu de comptar amb antics edificis portuguesos, un port sardiner molt actiu i d'haver esdevingut una ciutat vibrant en ple desenvolupament. La seva medina, molt animada especialment a la nit, és imprescindible de visitar.
Es troba a 157 km al nord-oest de Marràqueix. Aquest actiu port pesquer té una encantadora ciutat vella que està envoltada parcialment de barrancs i penya-segats espectaculars. És una ciutat principalment industrial i pesquera, però és molt coneguda per la seva famosa medina i per la gran tradició tant orfebre com terrissaire, ja que és una de les capitals marroquines de la ceràmica.

És imprescindible passar per la gran mesquita, la plaça de la Independència, la capella portuguesa i la Kechla, una massissa fortificació portuguesa amb torres emmerletades i magnífiques vistes sobre la ciutat i el mar.
És també famosa per les suculentes sardines. Al port trobarem desenes de pescadors amb les xarxes plenes de sardines que podem comprar poc després a la subhasta del moll.

Llocs d'interès:
Dar El-Bahr (Castell del Mar): El Castell Dar El-Bahr és, sens dubte, un dels monuments amb més renom de tota la ciutat de Safi. Aquest majestuós castell encara avui dia està armat amb canons potents que daten dels segles XVI i XVII construits a Portugal, Espanya i Holanda.
Es coneix com "El castell del mar" i és un dels llocs obligats si estem de pas per la ciutat de Safi.
Medina: Està localitzada al cor de la ciutat i avui dia encara conserva les antigues muralles que l'envolten. Aquesta històrica medina va ser construida pels portuguesos cap al segle XVII. Dins de la medina trobarem llocs interessants com la Gran Mesquita, que és al centre, i la Kechla, una ciutadella portuguesa situada a l'est.
Kechla (Bory ed-Dar): La Kechla és una antiga fortalesa impressionant protegida per torres emmerletades que va ser construida pels portuguesos al segle XVI. A més, alberga el famós Museu Nacional de Ceràmica on podem admirar rares peces de ceràmica amb relleus sorprenents.

ESSAOUIRA
Les muralles, el port, la immensa platja, les gavines que criden al cel, l'aire perfumat de mar, les cases blanques amb finestres blaves, la magnífica temperatura al voltant de 25° durant tot l'any... tot això fa d'Essaouira una ciutat de bellesa salvatge.
Situada a 176 km a l'est de Marràqueix, és una de les ciutats més atractives de tota la costa atlàntica marroquina. El seu clima moderat tot l'any, la gentilesa dels seus habitants i el patrimoni cultural i arquitectònic, però, sobretot, la rica atmosfera que regna als carrers plens de gatzara on es barregen pescadors, comerciants i artesans són un atractiu enorme per a artistes que hi han arribat de tot el món.

Està plena de placetes, muralles, fortificacions i monuments històrics. En destaca la impressionant muralla, amb boniques portes d'accés, la Skala i una medina amb mesquites, sinagogues i esglésies, així com infinitat de riads que es conserven intactes i que s'han rehabilitat a l'estil marroquí més pur.
No cal oblidar l'animat port pesquer, el famós soc de tallistes de fusta i la gran varietat de restaurants.

Llocs d'interès:
Medina: És un bon exemple d'una ciutat fortificada construida al segle XVIII. Va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2001, igual que l'alcassaba i el barri jueu del Mellah.
És recomanable fer una passejada pels carrers d'aquesta tranquilla zona per veure-hi passatges estrets, façanes emblanquinades amb portes de color blau, cafès exòtics, botigues d'artesania i tota mena de racons misteriosos que caracteritzen aquesta ciutat.
Dins de la medina, destaca la plaça d'Orson Welles, amb un jardí i un bust del famós actor i director, el qual va rodar la película Otelo als escenaris esplèndids de la ciutat.
Mesquita de Ben Youssef: És d'origen almoràvit i va ser reconstruida al segle XVI i reformada al XIX. Pràcticament la meitat de la façana està paret amb paret contra les muralles que voregen el Méchouar. Probablement el que més impressiona quan es visita és la grandària del seu minaret. La mesquita està sempre molt concorreguda, tant per visitants locals com per turistes curiosos (malgrat que està prohibida l'entrada als no musulmans).
Skala de la Ville: És una important fortificació, construida al segle XV, que envolta tota la ciutat. Era la principal defensa de la medina i de tota la ciutat i té dos nivells. Al primer antigament es guardava l'armament i tot el material militar de la ciutat, mentre que el segon nivell servia per defensar el port i tenia canons.
Té unes magnífiques vistes al mar. Té una longitud de 200 m aproximadament i està construida sobre un penya-segat on trenquen les aigues de l'Atlàntic. Hi ha una collecció de canons de metall massís dels segles XVIII i XIX que cal veure.


Marroc a la Carta
Marroc a la Carta

El Millor del Marroc ofereix la possibilitat de CREAR LA SEVA PRÒPIA RUTA . Indiqui'ns dels camps mostrats a continuació, que tipus de ruta li agradaria fer i ens posarem en contacte amb vostè per oferir.
Crear Ruta
Mapa Marruecos

Inici      ::      Marroc a la Carta      ::      Nostres Rutes     ::      Contacte
Tel: +34 650 204 542 :: Email: info@lomejordemarruecos.com
Síguenos en Facebook Síguenos en Facebook Síguenos en Pinterest Síguenos en Youtube
Visitar CTA