Síguenos en Facebook web en Castellano Website in English Français web web en català
   »   El Gran Sud
Ouarzazate, la porta del Gran Sud, on els homes coneixen la ciència de l'aigua des de la nit dels temps, on la natura esdevé espectacle, on els palmerars i les dunes se succeeixen, on l'arquitectura de les alcassabes dóna fe de la necessitat de resistir l'invasor...

MIDELT

Situada a 1.488 m d'altitud, és una zona particularment rica des del punt de vista arqueològic. Els aficionats als minerals gaudiran de la presència d'atzurita, malaquita, vanadinita, aragonita, baritina, calcedònia... un conjunt de cristalitzacions coloristes i sorprenents que s'extrauen de les pedreres i es venen per pocs dírhams.

Llocs d'interès:

Barri del soc Jamaa: Molt animat a la nit, amb botigues de verdures, aus vives, herboristeries tradicionals, botigues de moda i cassets.
Taller tèxtil de les germanes franciscanes: És als afores de Midelt i obre tots els dies, tot i que els divendres i els diumenges són els dies de descans de les brodadores, formades per les germanes, que hi fan una feina notable. Alerta! Als socs alguns comerciants asseguren que venen aquestes labors, però és fals. En destaquen les estovalles, però el preu n'és tan alt com la qualitat i no tothom s'ho pot permetre.

             


ERFOUD

Es tracta d'una aldea gran, amb edificis pintats de color ocre, que majoritàriament daten de l'època en què l'exèrcit francès, que s'hi va instalar el 1917, vigilava les portes de Tafilalet, una de les darreres regions pacificades. És un dels oasis més importants del país i marca el començament del desert, el principi d'una experiència inoblidable per les dunes de sorra. Sentirem una atracció especial quan veiem els "homes blaus" i quan ens trobem turistes que tornen de la seva aventura per la sorra.

Llocs d'interès:

El Borj: Situat a 1 km a la carretera que va a Merzouga. Es tracta d'un terreny militar on, des de 937 m d'altura, es gaudeix d'una magnífica vista del palmerar i del desert, sempre que no bufi vent amb sorra.
Mecanitzat dels marbres per a fòssils: A la sortida de la ciutat, ens servirà per saber-ho tot sobre els cefalòpodes fossilitzats en les pedres. Sens dubte és una oportunitat de conèixer la història del planeta Terra quan encara no hi havia vida fora de l'aigua, fa 350 milions d'anys. També hi trobarem roses del desert de tota mena: autèntiques, falses, boniques, no tan maques...

MERZOUGA

Es tracta d'un bonic oasi situat vora les dunes de l'Erg Chebbi, algunes de les quals arriben fins als 250 m. d'altura i canvien de color segons la llum del dia. Des d'aquest punt es poden fer passejades a camell, en quad, a peu...
El fet que arribi l'aigua a Merzouga permet practicar l'agricultura durant totes les estacions de l'any, gràcies a un sistema de rec molt enginyós construit pels seus habitants fa més d'un segle.

Llocs d'interès:

Erg Chebbi: És sens dubte l'atracció de la zona. Es tracta d'una gran muntanya de sorra d'uns 27 km de llarg per 7 km d'ample i és el resultat de la disgregació del sòl per les pluges torrencials de l'era quaternària. Convé aprofitar la frescor del matí per pujar-hi i així poder contemplar el bonic paisatge.
Taouz: Situada al sud, podrem fer-hi un bany de sorra. Durant l'estiu molts marroquins s'hi acosten per combatre el reuma amb banys de sorra que, segons sembla, són molt eficaços. Cal romandre colgat a la sorra durant almenys una hora.

ER RISSANI

És la primera ciutat imperial de la història del país, bressol de la dinastia alauita, a la qual pertany la família real actual. Va ser l'antiga capital econòmica del Marroc. Actualment és una petita localitat a les portes del desert i de la fastuositat passada úúnicament conserva uns murs de tova.

Llocs d'interès:

El soc: Els dimarts, dijous i diumenges. S'hi poden veure centenars de rucs i diversos articles artesanals.
Museu de l'Alcàsser (Ksar) El Fida:Als afores, en una petita carretera a la sortida de la ciutat. Es tracta d'una residència tradicional, habilitada actualment com a museu, que ens permetrà descobrir com era l'habitatge d'un paixà, amb boniques estances, hamman i magnífics sostres de fusta.

TINERHIR

És famós pel seu palmerar, un dels més rics del Marroc. La comunitat jueva encara hi és molt present a la qual es deu, entre d'altres coses, l'art de confeccionar joies de plata. Està situat a 1.342 m d'altitud i les nits són fredes a l'hivern i molt caloroses a l'estiu.

Llocs d'interès:

Palmerar: És interessant fer-hi un passeig a peu per descobrir-hi la seva gent mentre treballen als horts, prop de les séquies, tot i que convé fer-ho a primera hora del matí o a darrera hora de la tarda. Ens sorprendrà la vida quotidiana dels habitants de la zona.
Antic poble Ait El-Haj Alí: És més conegut com el barri dels jueus, i en destaca l'arquitectura de tova i l'ambient comercial dels basars. Hi podrem ser "convidats" a prendre un te, a fer-nos dibuixos d'alquena (henna) o a fotografiar les dones mentre teixeixen.
GORGES DEL TODRA
La llegenda diu que fa molt de temps un home assedegat que passava per aquí va donar un cop a una pedra amb el seu bastó i en va brollar l'aigua. Li va tornar a donar un cop i van aparèixer també peixos; és per això que mai no s'hi pesca, ja que els peixos han esdevingut motiu de peregrinació.
Si ens endinsem a les gorges, tot i que són força amples, podrem veure un congost espectacular i estret tallat per les aigues de la muntanya, les parets de la qual gairebé fan 300 m d'altura.

OUARZAZATE

És el punt de trobada de dues valls magnífiques, la del Dades i la del Dra'a, i s'alça en els confins del Gran Sud, a la carretera que porta fins als espais infinits, amb dunes i oasis. Aquestes característiques atrauen tant cineastes com excursionistes o aficionats als rallis.
La indústria del "setè-art" va establir-hi els seus estudis als anys vuitanta, ja que hi van trobar un decorat natural idoni per a grans obres històriques com Gladiador, a més de mà d'obra barata.

Llocs d'interès:

Alcassaba de Taourirt: Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és una de les nombroses residències de Madani El Glaoui, gran visir del segle passat. El conjunt és un alcàsser (ksar) o conjunt fortificat i habitat, comunicat per una xarxa de carrerons. L'edifici de la seva residència s'ha anat restaurant progressivament i cada cop s'hi poden visitar més estances, algunes de les quals estan decorades ricament.
Plaça del 3 de març: Destacable per l'animació que hi ha durant les nits d'estiu.
Estudis Atles: Es poden visitar quan no s'hi roden películes i el preu de la visita és de 50 dírhams aproximadament. Són a uns 3 km d'Ouarzazat. La llum perfecta de la zona durant gairebé tot l'any, els decorats naturals, els nombrosos figurants... constitueixen el conjunt necessari per crear-hi uns estudis cinematogràfics. La visita dura al voltant de 30 minuts.             Marroc a la Carta
Marroc a la Carta

El Millor del Marroc ofereix la possibilitat de CREAR LA SEVA PRÒPIA RUTA . Indiqui'ns dels camps mostrats a continuació, que tipus de ruta li agradaria fer i ens posarem en contacte amb vostè per oferir.
Crear Ruta
Mapa Marruecos

Inici      ::      Marroc a la Carta      ::      Nostres Rutes     ::      Contacte
Tel: +34 650 204 542 :: Email: info@lomejordemarruecos.com
Síguenos en Facebook Síguenos en Facebook Síguenos en Pinterest Síguenos en Youtube
Visitar CTA